Over JVSA

jvsalogo2

Jongeren Veilig Stadshart Almere (JVSA) is opgericht naar aanleiding van de aandeelhouders vergadering vsha 2002 waaruit naar voren kwam dat ‘hangjongeren’ in het centrum tot irritatie leidde. Aangegeven werd dat de jongeren een ‘eigen’ plek moesten hebben in het stadscentrum. Om deze plek te ontwikkelen is er een ambulant jongerenwerker voor het centrum aangesteld. In samenwerking met de ambulant jongerenwerker ging een groep enthousiaste jongeren op vrijwillige basis naast hun studie en werk aan de slag.

Deze groep was het jongerenplatform Jongeren Veilig Stadshart Almere (JVSA). Het platform bestaat uit jongeren die regelmatig gebruik maken van het stadscentrum. Deze jongeren komen uit allerlei subculturen en hebben verschillende achtergronden. Hierdoor hebben wij allemaal verschillende invalshoeken en durven wij alle ‘hangjongeren’ uit het stadshart te vertegenwoordigen.

De ambulant jongerenwerker is Romeo Lobo, jongerenwerker bij stichting De Schoor. Dat betekent dat hij het contact met jou als jongere legt, hij bied je een luisterend oor en wil met jou er achter komen wat jouw wensen en behoeftes zijn.
Daarnaast onderhoud hij contact met alle betrokkenen zoals de gemeente, politie en horecaondernemers om datgene wat zij aan te bieden hebben zoveel mogelijk aan te laten sluiten bij de kracht die jullie als jongeren bezitten.

Samen met een team van jongeren staat hij voor JVSA. Samen met jou kijken we naar de mogelijkheden om Almere nog leuker en veiliger te maken voor een ieder die iets met de stad te maken heeft.

JVSA is bedoeld als platform van waaruit jij als jongere jouw ideeën om kunt zetten in plannen. Jouw ideeën over veiligheid, muziek, uitgaan en hang- en skateplekken zijn van groot belang om activiteiten en evenementen te realiseren die waarde hebben voor de jeugd in Almere.

Wij hebben jou daarbij nodig! Dus heb je ideeën, wil je wat kwijt of voel je je geroepen om ons team te komen versterken laat het ons weten. Vanuit de ogen van jongeren zal jij een actieve rol hebben. Meebeslissen en meedenken aan eventuele veranderingen binnen jouw eigen stad. Hierbij is jouw input heel erg belangrijk. Samen met andere jongeren zal jij deelnemen in een werkgroep, die continue items of thema’s zal bespreken die voor een ieder belangrijk is die in Almere woont. Je krijgt de unieke kans om jezelf te ontwikkelen tot een volwaardige gesprekspartner. Die netwerkpartners van het jongerenwerk kan informeren over alle situaties van jongeren waarin zij opgroeien.
Want Almere is ook van jou en jouw visie daarin is uiterst belangrijk!


Romeo Lobo

Romeo Lobo

Jongerenwerker

Ik ben ambulant jongerenwerker, in het centrum, van stichting de Schoor. Ik doe dit werk al vele jaren en de laatste jaren ben ik hierbij ook de coördinator van dit jongeren platform. Dus wil jij je idee uitwerken neem dan contact met mij op en dan gaan wij er met JVSA aan werken!
Sander Blokland

Sander Blokland

Integraal Veiligheidskundige

Mijn naam is Sander Blokland en ben afgelopen jaar afgestudeerd aan de Hogeschool Utrecht. Ik heb de opleiding Integrale Veiligheid gevolgd en kan me nu een integraal veiligheidskundige noemen. Tijdens het schrijven van mijn scriptie ben ik in contact gekomen met Romeo Lobo. Na mijn studie ben ik, via Romeo, bij JVSA gekomen. Ik werk hier nu op vrijwillige basis en probeer zoveel mogelijk Romeo te ondersteunen op het gebied van JVSA.

Faried

Faried

Mijn naam is Faried Jawahierkhan en ik ben 22 jaar. Ik doe de opleiding Leisure Management. Voor mijn opleiding loop ik dit jaar stage bij JVSA. Voor mijn eigen project ga ik samen met een klasgenoot een zaalvoetbaltoernooi organiseren. Op dit moment zijn we daar druk mee bezig, en we hopen dat het ook een succes gaat worden.
Jay

Jay

Hoi, mijn naam is Jay de Bruin. Ik ben 18 jaar oud en ik studeer leisure & hospitality managemant aan het ROC van Hilversum.  Ik ben bij JVSA terechtgekomen omdat ik voor mijn zomerstage stage ging lopen bij Romeo, dit beviel mij zo dat ik ook mijn 3e jaars stage hier gelopen heb.

Jesse

Jesse

Mijn naam is Jesse Zwart, ik ben 18 jaar en werk op dit moment als stagiair bij JVSA. Ik ben binnengekomen bij JVSA via een project van de gemeente toen destijds genaamd Voor Almere, Tegen Vandalisme. Op dat moment was ik vrijwilliger en nu ben ik een stagiair bij JVSA voor de opleiding Sociaal Cultureel Werker (SCW) op ROCTOP in Amsterdam.
Roxanne

Roxanne

Ik heet Roxanne en ik ben 24 jaar oud. Ik volg de opleiding maatschappelijke zorg in hilversum. Vanaf 26-01 tm 12-06 loop ik stage bij JVSA. Ik ben bezig met een paar projecten voor school waar ik graag jvsa bij wil betrekken, Ik heb er enorm veel zin in . Daarnaast zou ik het zo lang mogelijk ook vrijwillig willen doen, omdat ik graag een handje help waarom zou iemand het alleen moeten doen als het ook samen kan.

Afranina

Afranina

Ik ben Afranina Cruden en ik ben 23 jaar. Ik volg de opleiding HBO-Pedagogiek en ik zit in het 3e leerjaar. Ik heb al eerder stage gelopen bij Romeo Lobo van Jongeren Veilig Stadshart Almere (JVSA) en ik loop er nu weer stage. Deze praktijkwerkplek heeft mij veel te bieden, omdat het JVSA een groot netwerk omvat die mij voldoende uitdaging biedt en mij de gelegenheid geeft om te werken aan eigen professie.
Alyosha

Alyosha

Mijn naam is Alyosha Oostdijk (17) en ik woon al ruim 14 jaar in Almere. Sinds 2014 ben ik als cameraman en producer gestart met EastVisionProductions. Voor JVSA doe ik het volgende: - Meedenken over nieuwe ideeën - Vergaderen met de andere JVSA leden - Promotie via social media - Video producties o.a promotie en samenvatting

En nog vele andere jongeren

Het netwerk van JVSA bestaat uit nog vele andere jongeren, die ons helpen bij al onze projecten. Wil jij hier ook deel van uitmaken, neem dan contact met ons op!


Heb jij goede ideeen voor de jeugd in Almere?

NEEM DAN CONTACT OP!