MasterPeace

MP_LOGO_4

Maandag 7 sept jl. zijn jongerenwerkers met de groep van JVSA, belanghebbenden en vrijwilligers naar Masterpeace 2015 geweest bij het NBC in Utrecht. Elk van ons had een specifiek doel voor ogen, maar samen hadden wij een groter doel:  namelijk iets goeds willen betekenen voor een ander.

Dat is natuurlijk groot gedacht, maar samen komen wij er. Juist daarom hebben wij besloten om als groep naar deze bijeenkomst te gaan, zodat wij hierop konden voortborduren door te brainstormen met elkaar. Wij voelen ons geroepen om samen tot een activiteit te komen die wij kunnen organiseren met betrekking tot wereldvrede. Het welzijn van de ander vinden wij als team van essentieel belang.
De organisatie Masterpeace komt voort uit de kracht van Nelson Mandela. Net als hij willen wij betrokken zijn bij de wereldvrede en op onze eigen manier helpen waar we kunnen. Zo zei Nelson Mandela: “It always seems impossible, until it’s done.” Wij treden dus als het ware in de voetsporen van Nelson Mandela.

Toen we binnen kwamen waren wij aangenaam verrast over de omgeving, maar ook door het aantal mensen (rond de 175). De omgeving oogde chique, professioneel en er hing een goede sfeer. We maakten kennis met elkaar en de andere changemakers. We kregen informatie over de organisatie zelf in combinatie met ervaringen en verhalen van de sprekers/changemakers.
Hierop volgde een overheerlijke en goed verzorgde lunch voor alle genodigden en was er tijd om andere changemakers te leren kennen.

Vervolgens kwamen we in een grote zaal bij elkaar en startte het officiële programma. Het hele programma stond eigenlijk in het teken van elkaar leren kennen, de ander proberen te begrijpen door naar elkaar te luisteren en door te vragen, maar vooral ook hulp bieden aan de ander was een belangrijke. Er waren ook een aantal sprekers die op het podium hun verhaal deden m.b.t. Masterpeace, aan de hand hiervan kon je kiezen voor een workshop van hen. Hierbij kwam je meer te weten kwam over hun ervaringen, maar ook tips en tools werden gegeven door hen en degenen die bij die workshop aanwezig waren. Dat is inspirerend geweest voor ons allen, je leerde van elkaar.
Voor deze dag was het dus vooral belangrijk om zoveel mogelijk mensen te leren kennen, die zouden kunnen ondersteunen bij jouw organisatie, met andere woorden “netwerken.” Zo hebben wij voor Masterpeace in Almere (Masterpeace 036) al € 1000,- ontvangen, omdat zij erg te spreken waren over onze inzet, positieve energie en talloze ideeën. Al onze ideeën moeten wij concreet gaan maken, inplannen en vormgeven. Daar hebben wij na deze geweldige dag mooi de tijd voor. Ons plan wordt vervolgd.
Wij als team zijn natuurlijk hard bezig om zoveel mogelijk te doen voor de wereldvrede, maar ook jij kan daar onderdeel van uitmaken! Dus heb jij een goed idee of ben je bereid om ons te helpen? Meld je dan aan via info@jvsa.nl en wie weet zien we je gauw bij team Masterpeace 036.
“Be A Nelson.”

Afranina Cruden
Student, vrijwilliger Stichting De Schoor en JVSA-lid.

Latest posts