Skateplaza

Een groep jongeren die bestaat uit: Bas Berghuis, Quincy Renssen, Steef de Waard, Igor Sjerps en Sybe Mens. Zij zijn in samenwerking met JVSA bezig, met het mogelijk maken van een top-skatepark in het centrum van Almere. Voorlopig heet dit project: skateplaza Almere.

Eind 2011 hebben wij vanuit JVSA ons project skateplaza aan de gemeente voorgelegd. Voorheen was er wel een skatepark. Na onderhoud ervan, is dit skatepark op mysterieuze wijze verdwenen. Om dit park terug te krijgen en te verbeteren, is dit project in het leven geroepen. Wij zijn van mening dat het een aanwinst zou kunnen zijn voor de omgeving als er een nieuwe skatevoorziening zou worden gerealiseerd. Juist ook voor de niet skaters en de omwonende. Het woonplezier zou hierdoor kunnen verhogen voor zowel de jongeren als de ouderen. Zo zou iedereen via een goede manier met elkaar in contact kunnen komen.

Wij waren uitgenodigd door de wethouder Dhr Ben Scholten. Hij was erg enthousiast toen we onze ideeën vertelden . Inmiddels zijn we nu zover, dat we in samenwerking met andere organisaties en mensen van de gemeente al een concept ontwerp hebben gemaakt.

Er zijn wel een aantal problemen met een skatepark aanleggen. Namelijk: ze worden ontworpen op het uiterlijk en door de niet skaters onder ons. Om het plan samen te maken en vroegtijdig te kijken naar technische aspecten, is een leuk en functioneel skatepark bijna wel met succes gegarandeerd.

Om het plan beter te kunnen visualiseren zijn we al vroeg aan de slag gegaan met het maken van een digitaal (voorbeeld)ontwerp van het plaza. Daarnaast is er een handtekeningenactie opgezet waarmee honderden handtekeningen zijn verzameld die een groot draagvlak voor het project aantonen. Skaten leeft enorm in de stad. Bijna elke dag zijn er jongeren die door de stad skaten. Vaak zijn het jongeren die wij nog nooit eerder hebben gezien.

Na een intensief traject van bijna een jaar ,waarin we de plannen tot in de puntjes hebben uitgewerkt en met verschillende partijen om de tafel hebben gezeten, hebben wij rond oktober 2012 een brief gestuurd aan mevrouw Jorritsma. Zij is de burgemeester van Almere. Vervolgens werden wij uitgenodigd om onze plannen voor te dragen aan de heer Ben Scholten, wethouder Economische Ontwikkeling. Met de hele projectgroep zijn we aangeschoven in het kantoor van de heer Scholten. Vanaf dat moment is het balletje pas echt gaan rollen.

De locatie ,die wij voor ogen hadden, is ons officieel toegezegd en nu hebben wij zojuist te horen gekregen dat er ook een budget is vrijgemaakt voor de plaatsing van de skatevoorziening. Het skateplaza is dus een feit!

Met dit resultaat zijn wij enorm blij, het is heel erg leuk om te merken hoe enthousiast iedereen is over dit project. Natuurlijk kunnen wij ook niet wachten om er te gaan skaten. We vinden het belangrijk en vooral heel erg tof iets te creëren waar de volgende generaties skaters in en buiten Almere nog jarenlang plezier van zullen hebben!

Sfeerbeeld skateplaza

Laatste nieuws