Stop Vandalisme

Hoofdpagina

Welkom op de pagina van Stop vandalisme. Op deze pagina kunt u meer informatie lezen over de methodiek van Stop vandalisme.

In het kort.

Stop vandalisme is een campagnecampagne van het jongerenplatform Jongeren Veilig Stadshart Almere (JVSA). Een aantal geleden is deze enthousiaste groep jongeren begonnen om de kosten van vandalisme, in Almere, te verlagen. Deze groep noemen we “Stop vandalisme”.

Voordat de campagne “Stop vandalisme” gestart werd was er tijdens de jaarwisseling meer dan € 100.000, – euro aan schade. Door inzet van de gemeente Almere en Stop vandalisme is dit de laatste jaren gedaald naar onder de € 100.000, – euro. Tijdens de jaarwisseling van 2015/2016 bedroeg het schadebedrag nog maar € 65.000, – euro.

Helaas vindt vandalisme niet alleen plaats op Oudejaarsdag, maar over het gehele jaar. Stop vandalisme is dan ook het hele jaar te vinden in Almere en proberen met presentaties en activiteiten de jongeren ervan bewust te maken van de gevolgen van vandalisme. Vandalisme heeft namelijk gevolgen voor iedereen…